Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς διατηρείται το κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 1% στις 21.816,19 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1,2% και ο Shenzhen κερδίζει 1,1%.

Η Κίνα προετοιμάζεται να άρει ορισμένους φραγμούς στην οικονομία της δίνοντας μεγαλύτερη πρόσβαση στις ξένες επιχειρήσεις προκειμένου να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το νέο σχέδιο θα αντικαταστήσει την πρωτοβουλία “Made in China 2025”, σύμφωνα με την WSJ. Η πρωτοβουλία “Made in China 2025” έχει στόχο να κάνει την Κίνα ηγέτη σε βιομηχανίες όπως η καθαρή ενέργεια και η ρομποτική και έχει βρεθεί στο επίκεντρο της εμπορικής διαμάχης της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,6%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας ενισχύθηκε 0,6% συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα