Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη εν μέσω αισιοδοξίας ότι Κίνα και ΗΠΑ πλησιάζουν σε συμφωνία για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου που έχει προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας επί της αρχής σε έξι βασικούς τομείς που περιλαμβάνουν την κυβερνοκλοπή, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη σε δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες “πάνε πολύ καλά”, προσθέτοντας ότι η προθεσμία της 1ης Μαρτίου, όταν και λήγει η ανακωχή μεταξύ των δύο πλευρών, δεν είναι μια “μαγική ημερομηνία”. Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου έχει πυροδοτήσει ελπίδες ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στις 2 Μαρτίου σε αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. από το 10% στο 25%, εάν οι συνομιλίες σημειώνουν πρόοδο.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,15% παρά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών.

Ειδικότερα, η προκαταρκτική μέτρηση του μηνιαίου δείκτη PMI υποχώρησε στις 48,5 μονάδες το Φεβρουάριο από 50,3 μονάδες τον Ιανουάριο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite Index χάνει 0,3%.

Ο S&P-ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύεται κατά 0,7%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει μικρές μεταβολές. Κέρδη 0,6% και 0,5% σημειώνουν οι δείκτες σε Νέα Ζηλανδία και Ταιβάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα