Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Έντονα ανοδικές τάσεις καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Δευτέρα, συνεχίζοντας στο ανοδικό τέμπο της Παρασκευής στη Wall Street, που δημιούργησαν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Πεκίνο, όπου Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι προσπαθούν να επιλύσουν μια εμπορική διαφωνία που απειλεί να επιδεινώσει την οικονομική επιβράδυνση και να αποτελέσει “βαρίδι” στην παγκόσμια οικονομία.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 2,44% στις μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,64%, ο Shanghai σημειώνει άνοδο 0,72%, ο Straits Times στη Σιγκαπούρη καταγράφει κέρδη 0,95%, ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύεται 1,34%, ο ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύεται 1,14%.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός Shinzo Abe ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά τους κινδύνους καθώς εφαρμόζει την οικονομική της πολιτική.

“Τα οικονομικά θεμελιώδη της Ιαπωνίας είναι ισχυρά αλλά θα θέλαμε να εφαρμόσουμε την πολιτική με το βλέμμα στους διάφορους κινδύνους”, τόνισε.

Η μετοχή της Toyota ενισχύθηκε 3%, της Honda κατά 3,4%, αυτή της Softbank Group κατά 3,67%, και της Nintendo κατά 5%.

Άνοδο κατέγραψαν την Παρασκευή οι δείκτες στη Wall Street μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας, που ήταν πολύ καλύτερα των προσδοκιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα