Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Θετικά πρόσημα επικρατούν στο ταμπλό της Ασίας, με τους επενδυτές να αναμένουν την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις κυρώσεις κατά του Ιράν.

Ήπια άνοδο σημείωσαν οι ιαπωνικές μετοχές, μένοντας ωστόσο και πάλι πίσω σε σχέση με άλλες αγορές της περιοχής, καθώς τα ισχυρά κέρδη αντισταθμίστηκαν από την επιφύλαξη που καλλιεργείται λίγο πριν την ανακοίνωση του Τραμπ. Ο Nikkei έκλεισε στο +0,2% και τις 22.508 μονάδες με τη βοήθεια των συναλλακτικών οίκων Marubeni και Mitsubishi που είδαν τις μετοχές τους να κάνουν “άλμα” σχεδόν 5% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου και τα αυξημένα μερίσματα. Ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,41%.

Στην Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,17%.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,63%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,33%.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας στις συναλλαγές με τις ΗΠΑ διευρύνθηκε τον περασμένο μήνα. Ειδικότερα, το πλεόνασμα έφτασε τα 22,19 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, αυξημένο κατά 43,8% ή κατά σχεδόν 7 δισ. δολάρια σε σχέση με το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων. Το πρώτο τετράμηνο του έτους, το κινεζικό εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 80,4 δισ. δολάρια, έχοντας σημειώσει αύξηση 13,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Takeda Pharmaceutical συμφώνησε να εξαγοράσει την Shire, αντί 62 δισ. δολαρίων, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια μηνών να αποκτήσει τον έλεγχο της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη υπεράκτια εξαγορά από ιαπωνική εταιρεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα