Θετικά πρόσημα στα ασιατικά ταμπλό

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή με τους επενδυτές να εστιάζουν στις ακραίες διακυμάνσεις του δολαρίου μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του Αμερικανού προέδρου στο Νταβός της Ελβετίας.

Το δολάριο διολίσθησε σε χαμηλά τριών ετών αυτή την εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin ότι ένα “πιο αδύναμο δολάριο είναι καλό για το εμπόριο”. Την Πέμπτη το αμερικανικό νόμισμα ανέκαμψε μετά τις δηλώσεις του προέδρου Trump σε συνέντευξη στο CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ότι “το δολάριο θα ενισχύεται και θα ενισχύεται και τελικά αυτό που θέλω να δω είναι ένα ισχυρό δολάριο”.

Ο δείκτης WSJ Dollar σκαρφάλωσε στις 83,58 μονάδες από 82,82 μονάδες το βράδυ στις ΗΠΑ, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στις 83,30 μονάδες.

Η μεγάλη μεταβλητότητα στις αγορές τράβηξε την προσοχή των αξιωματούχων της ΕΚΤ, με τον Mario Draghi να δηλώνει χθες “θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν οι κινήσεις αυτές οφείλονται σε εσωτερικές εξελίξεις ή δηλώσεις ή άλλους εξωτερικούς παράγοντες”, φωτογραφίζοντας τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ.

Ο ιαπωνικός Nikkei ξεκίνησε τις συναλλαγές σε ανοδικό έδαφος ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη του και αυτή την ώρα σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει ισχυρά κέρδη 1,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,3%. Τα κέρδη ακολουθούν την ανακοίνωση της Morgan Stanley ότι αναθεωρεί ανοδικά τις τιμές στόχους σε αρκετές κινεζικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η China Construction Bank και η Industrial & Commercial Bank of China.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,5%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex καταγράφει μικρές απώλειες 0,2%. Στην Αυστραλία και την Ινδία οι αγορές παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω τοπικών αργιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα