Θετικά πρόσημα σήμερα στις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα κατέγραψαν στην πλειοψηφία τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τα τελευταία δημοσιεύματα γύρω από το Brexit προβάλλουν ένα πιο αισιόδοξο αποτέλεσμα από αυτό που πολλοί επενδυτές ανέμεναν.

Το Reuters μετέδωσε ότι ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit είπε ότι το μπλοκ προτίθεται να προσφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο μια πρωτότυπη συνεργασία, “μία που δεν έχει υπάρξει με άλλη χώρα”.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 386,58 μονάδες. Από τις αρχές της εβδομάδας ο δείκτης καταγράφει κέρδη 0,8%.

Στη Γερμανία ο DAX κέρδισε 0,3% στις 12.561 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο +0,3% και τις 5.501 μονάδες. Ο FTSE 100 υποχώρησε 0,7% στις 7.563 μονάδες, με τη βρετανική λίρα να αναρριχάται στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου.

Η γενική τάση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι ανοδική σε ευθυγράμμιση με το πολυήμερο ράλι της Wall Street. Τα επανειλημμένα ρεκόρ των S&P 500 και Nasdaq τροφοδοτούνται από την αισιοδοξία ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των βασικών εμπορικών εταίρων ενδέχεται να αμβλύνονται.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η καταναλωτική δαπάνη στη Γαλλία αυξήθηκε λιγότερο του αναμενόμενου τον Ιούλιο.

Στις επιχειρήσεις, ξεχωρίζει η μετοχή της Inditex, μητρικής της αλυσίδας Zara, που υποχώρησε 5,7%. Η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή σε “underweight” από “equalweight” και μείωσε την τιμή-στόχο στα 21 ευρώ από 26 ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα