Θετικά πρόσημα σήμερα στην Ασία

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, λαμβάνοντας θετική ώθηση από τα κέρδη της Wall Street, καθώς η Federal Reserve σηματοδότησε με τις αποφάσεις τις την αισιόδοξη οπτική της για την αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται πως οι αξιωματούχοι της Fed έχουν θέσει στόχο άλλη μια αύξηση του κόστους χρήματος πριν την εκπνοή του 2017 σε περίπτωση που η οικονομία παραμείνει σε καλό δρόμο. Η τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed για φέτος θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα η Fed έχει αυξήσει συνολικά 4 φορές το επιτόκιο κατά 0.25% κάθε φορά φέρνοντάς το στο σημερινό εύρος του 1-1.25%.

Βέβαια, πολλοί επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής, λίγες ώρες πριν ανακοινώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump τον νέο επικεφαλής της Fed. Πάντως, δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε χτες ότι ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε τον κυβερνήτη της Federal Reserve Jerome Powell ότι ο Πρόεδρος Donald Trump σκοπεύει να τον ορίσει ως τον επόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ο Trump και ο Powell συνομίλησαν τηλεφωνικά την Τρίτη.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei κέρδισε 0,1%, ενώ νωρίτερα σημείωνε κέρδη έως και 0,5%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχυόταν κατά 0,1% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κατέγραφε κέρδη 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα