Θετικά «κλείνει» η χειρότερη χρονιά εδώ και μια δεκαετία για τις ευρωαγορές

Με κέρδη ολοκληρώνουν σήμερα τη χειρότερη χρονιά εδώ και μια δεκαετία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τα βασικά ζητήματα που έχουν απασχολήσει το επενδυτικό κοινό να συγκεντρώνονται στις εξελίξεις του εμπορικού μετώπου σε ΗΠΑ και Κίνα, τις διαδικασίες για το Brexit αλλά και στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικράτησε παγκοσμίως.

Σημειώνεται, ότι οι αγορές σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο θα παραμείνουν κλειστές.

Οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες επιδιώκουν να βρουν μια λύση στην μεταξύ τους εμπορική διένεξη. Το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω twitter πως είχε μια πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ, ενώ υποστήριξε πως η διαπραγμάτευση πηγαίνει πολύ καλά καθώς και ότι συντελείται μεγάλη πρόοδος.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις δημιούργησαν μια κάποια αισιοδοξία στους επενδυτές, αποφορτίζοντας κάπως την πίεση που δέχονται οι μετοχές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σ’ αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,40% στις 337.59 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχον κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, απώλειες ύψους 0,19% κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 στις 6.715 μονάδες ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Γαλλία με τον CAC 40 να κερδίζει στο κλείσιμο κατά 1,11% στις 4.696 μονάδες.

Στην Ισπανία θετικά πρόσημα παρουσίασε και ο IBEX 35 που σημείωσε άνοδο κατά 0,79% στις 8.487 μονάδες.

Τέλος, αύξηση τα κέρδη του σημείωσε και ο PSI 20 στην Πορτογαλία κατά 1,81% στις 4.654 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα