Θεσσαλονίκη: Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο της επέκτασης του διυλιστηρίου επεξεργασίας πόσιμου νερού

Εντάσσεται τις επόμενες μέρες στο ΕΣΠΑ το έργο της επέκτασης του διυλιστηρίου επεξεργασίας πόσιμου νερού καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε, μέσα σε μόλις τρεις μήνες, η αξιολόγηση που έκαναν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στη μελέτη της ΕΥΑΘ.

“Κατορθώσαμε ως Περιφερέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να εντάξουμε ένα από τα σημαντικότερα έργα για την υδροδότηση της θεσσαλονίκης στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που γίνεται στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκρτοτήματος τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες” σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι τον περασμένο Μάρτιο η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς νερό για εννέα και πλέον μέρες, επισήμανε ότι το γεγονός αυτό αποκάλυψε την καθυστέρηση που υπήρξε από την ΕΥΑΘ στην υλοποίηση του έργου της επέκτασης της εγκατάστασης επεξεργασίας του πόσιμου νερού και τόνισε ότι η επέκταση θα έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια, ωστόσο η ΕΥΑΘ δεν είχε καν τις απαιτούμενες μελέτες όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφερόμενος στη σημασία του έργου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι με αυτό θα δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, ενώ θα διασφαλιστεί η ποιότητα και η επάρκεια του νερού σε περιοχές που καλύπτονται σήμερα και θα καλυφθούν στο μέλλον από την ΕΥΑΘ. Επιπλέον, όπως είπε, θα διπλασιαστεί η δυναμικότητα του διυλιστηρίου που σήμερα διαμορφώνεται στα 150.000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα. “Εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κάναμε το χρέος μας. Καλούμε όμως την ΕΥΑΘ να υλοποιήσει το σπουδαίο αυτό έργο το συντομότερο δυνατό, χωρίς καθυστερήσεις” πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα