Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις φορέων για απεργία τελωνειακών στον ΟΛΘ

Την έντονη αντίδραση φορέων της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσεις η συνεχιζόμενη από τις 16 Σεπτεμβρίου απεργία των τελωνειακών, οι οποίοι απέχουν από την εργασία της γ’ βάρδιας της Πύλης 16 του ΟΛΘ.

Όπως αναφέρουν, η απεργία έχει ως αποτέλεσμα την απόφαση των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών – γραμμών για παράκαμψη της Θεσσαλονίκης ως λιμένα αφίξεως και την αύξηση των ναύλων (επίναυλοι) λόγω καθυστέρησης των πλοίων.

Επίσης, σημειώνουν ότι η καθυστερημένη παραλαβή των φορτίων προς διάθεση στην αγορά και η καθυστερημένη εξαγωγή των προϊόντων έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια παραγγελιών και μεριδίων αγοράς.

Σύμφωνα με τους φορείς, η επιμονή των τελωνειακών υπαλλήλων, που έρχεται και σε πλήρη αντιπαράθεση με τις υποδείξεις του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ προκαλεί τεράστια απορία και πολλαπλά ερωτηματικά σχετικά με την σκοπιμότητα της που έχει σαν αποτέλεσμα τον καταποντισμό του λιμένος Θεσσαλονίκης και της οικονομίας της πόλης και μάλιστα σε μια  περίοδο που σηματοδοτείται από το τέλος της διαδικασίας της ομαλής μετάβασης των μετοχών στον νέο ιδιώτη επενδυτή.

Τέλος, ζητούν λύση εντός των επόμενων δύο ημερών.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα