Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές σε φροντιστήριο

Ομάδα η οποία υπογράφει ως αναρχικοί/ες ανέλαβε την ευθύνη με κείμενό της στο Athens Indymedia, για την επίθεση με μπογιές στο φροντιστήριο νομικής επιστήμης «Θέμις» στη Θεσσαλονίκη, που σύμφωνα με την ανάληψη ευθύνης, προετοιμάζει φοιτητές για την εθνική σχολή δικαστών και εισαγγελέων, ως ένδειξη αλληλεγγύης, στους Τάσο Θεοφίλου και Δημήτρη Χαρίση.

Ολόκληρη η ανάληψη ευθύνης:

Το υπάρχον εξουσιαστικό οικοδόμημα αποτελείται και ταυτόχρονα συντηρείται από μια σειρά θεσμών και μηχανισμών, μεταξύ των οποίων το δικαστικό σύστημα. Το τελευταίο συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία και αναπαραγωγή κράτους και καπιταλισμού. Μέσω των νόμων που συνθέτουν το πρότυπο  του φιλήσυχου και ευηπόληπτου πολίτη, καταδικάζει κάθε αποκλίνουσα συμπεριφορά, επιδιώκει να σβήσει οποιαδήποτε αγωνιστική και εξεγερσιακή φλόγα και παράλληλα να τρομοκρατήσει όσους/ες επιλέγουν να αγωνιστούν. Από εισαγγελείς που λογαριάζουν τις ζωές σε αριθμούς κλεισμένους σε ντοσιέ, δικαστές που με το χτύπημα ενός σφυριού σα σύχρονοι ιεροεξεταστές στέλνουν ζώες στα μπουντρούμια της δημοκρατίας μέχρι τους δικηγόρους παζαρεύοντας τις τύχες των εκάστοτε «κατηγορουμένων». Στην περίπτωση,δε, που πρόκειται για εχθρούς της δημοκρατίας, η εκδικητικότητα του δικαστικού συστήματος έρχεται να καταρρίψει το αμερόληπτο προσωπείο της δικαιοσύνης και να συμπορευτεί πλάι με όλους τους μηχανισμούς καταστολής. Απαγωγές συντρόφων-ισσών, φυλάκιση και απομόνωση φιλικών και συγγενικών προσώπων και την βίαιη λήψη αποτυπωμάτων και DNA. Ενώ καινούργια νομοθετήματα (τρομονόμος, κουκουλονόμος) συντάσσονται για να ενισχυθεί ο φόβος, να δωθεί πάτημα επιβολής εξοντωτικών ποινών και να εξασφαλίζεται η διαρκής οχύρωση ενάντια στον εσωτερικό εχθρό.

Έτσι, στις 23/5 πραγματοποιήθηκε επίθεση με μπογίες στο φροντιστήριο «Θέμις» που προετοιμάζει φοιτητές για την εθνική σχολή δικαστών και εισαγγελέων. Επίσης η επίθεση αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης στους συντρόφους Τ. Θεοφίλου και Δ. Χαρίση.

Η διαρκής αναρχική δράση οφείλει να πάρει θέση μάχης να οξύνει τον κοινωνικό πόλεμο, να αντιστρέψει το κλίμα φόβου να τον μεταφέρει στο εχθρικό στρατόπεδο. Ο εχθρός, το μέτωπο της κυριαρχίας θεμελιώνεται πάνω στη κοινωνική ηθική και οικοδομείται με υποστηλώματα τον νομικό κώδικα. Ο κοινωνικός πόλεμος που διαδραματίζεται. στα σπλάχνα της εξουσιαστικής αυτοκρατορίας είναι πόλεμος αντιπαράθεσης ανάμεσα σε δυο εχθρικές αντιλήψεις, απ’την μια ο κόσμος της νομιμότητας, της επιβολής, της καταπίεσης, απ’την άλλη ο κόσμος της άρνησης, της ελευθερίας, της διαρκούς και ολομέτωπης επίθεσης. Δεν εκφράζουμε κανενός είδους κοινωνική δικαιοσύνη, παρα μόνο πραγματεύουμε τον αξιακό μας κώδικα που περνάει πάνω απο τα συντρίμμια του νομικού συστήματος. Δεν προσμένουμε στον εξωραϊσμό της δικαιόσυνης, στην βελτίωση των φυλακών. Όσο θα υπάρχουν «δικαιοσύνη» και «αδικία» θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια στους νόμους. Όσο θα υπάρχουν φυλακές θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την ελευθερία

Με κάθε μέσο, και με όλα, με καθημερινλη ρήξη, επίθεση, σύγκρουση.

Αλληλεγγύη με τον σύντροφο Δ.Χαρίση που συνελήφθη στις 11/5 για την ληστεία χρηματαποστολής στην Γεωπονική Αθηνών.

Αλληλεγγύη με τον σύντροφο Τ.Θεοφίλου που δικάζεται σε 2ο βαθμό στις 27/6 για την ληστεία τράπεζας στην Πάρο.

Αναρχικοί/ες

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα