Θεσσαλονίκη:Στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες από την εκκένωση τριών καταλήψεων στέγης προσφύγων

ekkenosi1469684006Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν  να δικαστούν σήμερα το μεσημέρι οι συλληφθέντες από τις τρεις καταλήψεις που λειτουργούσαν και ως χώροι φιλοξενίας προσφύγων.

Πρόκειται για το κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα (το οποίο μετά την εκκένωση γκρεμίζουν μπουλντόζες), τη Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ 34 δίπλα στην πλατεία Άθωνος και το  Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης τα οποία εκκενώθηκαν μετά από παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ενώ είχαν προηγηθεί μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των τριών κτιρίων, δηλαδή από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το ΑΠΘ και από τον ιδιoκτήτη της πολυκατοικίας αντίστοιχα.

Οι 74 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν την Τετάρτη ανά ομάδες και ανά καταλήψεις από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο Δικαστικό Μέγαρο και πέρασαν από τον εισαγγελέα.Συγκεκριμένα, το απόγευμα από τον εισαγγελέα πέρασαν 14 συλληφθέντες- οι 9 συλληφθέντες από το κτίριο της λεωφόρου Νίκης και οι 5  από την κατάληψη του Ορφανοτροφείου. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους διώκονται με την κατηγορία της κατάληψης δημόσιας περιουσίας που βασίζεται σε ένα νόμο του 1938 ενώ παραμένουν στα κρατητήρια και στις 12 το μεσημέρι θα περάσουν από τη διαδικασία του αυτοφώρου. Επίσης, αργά χθες το βράδυ οι 60 συλληφθέντες από την “κοινότητα  Hurriya” πέρασαν  από εισαγγελέα. Τους ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για διακεκριμένες φθορές. Επίσης στους συλληφθέντες που αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα ασκήθηκε δίωξη και για απείθεια. Και οι 60 συλληφθέντες της κατάληψης στην Καρόλου Ντηλ κρατούνται μέχρι σήμερα οπότε και θα περάσουν μαζί με τους συλληφθέντες  των άλλων δύο καταλήψεων από την αυτόφωρη διαδικασία.

Τέλος, να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί διοργανώνεται πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ -που συνεχίζουν να είναι υπό κατάληψη από αλληλέγγυους στις καταλήψεις στέγης- και θα καταλήξει στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα