Θεσσαλονίκη:Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων

kam2_2Καθιστική διαμαρτυρία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου, στο ύψος του Χέρσου, πραγματοποίησαν πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στο κέντρο φιλοξενίας στο Χέρσο.

Μία ομάδα περίπου 150 ατόμων συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10:30 το πρωί έξω από το κέντρο φιλοξενίας, κρατώντας ένα πανό, και αφού παρέμειναν εκεί για λίγη ώρα κινήθηκαν προς το σημείο, όπου πραγματοποίησαν τελικά την καθιστική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πρόσφυγες, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων, διέκοψαν για περίπου μισή ώρα την κυκλοφορία με αποτέλεσμα αυτή να διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων στο κέντρο της πόλης

«Δεν είμαστε ευτυχισμένοι εδώ», «Είμαστε πρόσφυγες, όχι τρομοκράτες», «Ανοίξτε τα σύνορα», έγραφαν στα αγγλικά τα πανό προσφύγων που πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρωθέντες, που είχαν έρθει από διάφορα κέντρα φιλοξενίας, φώναζαν συνεχώς συνθήματα ζητώντας να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, απηυδισμένοι, όπως έλεγαν, από τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τους Έλληνες αλλά με τη ζωή στα κέντρα φιλοξενίας, όπου το φαγητό είναι άθλιο, δεν έχει γιατρούς, έχει τρομερή ζέστη και κουνούπια» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο 30χρονος Ζακαρία από τη Συρία. Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι παρέμειναν στο σημείο δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους με την ανάρτηση πανό και συνθήματα, χωρίς ωστόσο να προβούν σε διακοπή της κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα