Θεοχαρόπουλος: Πολιτικό ράπισμα για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει το νόμο Παππά αντισυνταγματικό, αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό ράπισμα για την κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» και τόνισε ότι ο αρμόδιος υπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και έπρεπε να παραιτηθεί χθες, για να διευκολύνει την κατάσταση. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συμπλήρωσε ωστόσο, ότι ο πρωθυπουργός τον έχει καλύψει απόλυτα όλη αυτή την περίοδο, άρα οι ευθύνες είναι συνολικές.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα μία συγγνώμη για τα πολιτικά παιχνίδια με την δημοκρατία και την πολυφωνία» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, είπε: «Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, αποτελεί μία μαύρη σελίδα. Αμφισβήτησε το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών και ανέφερε ότι τα 250 εκατομμύρια ευρώ θα χαθούν από τα νοσοκομεία ή την παιδεία, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού δεν είχε καταγραφεί καν στον προϋπολογισμό και με την δική μας πρόταση διασφαλίζονται τα ίδια, τουλάχιστον, ποσά για το κράτος. Πρόκειται για λαϊκισμό».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «βλέπουμε πολλά ζητήματα να είναι στα όρια της θεσμικής εκτροπής» και υπογράμμισε: «Ανησυχώ βαθύτατα από τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, αυτά που ειπώθηκαν δείχνουν πανικό και έλλειψη αυτοκριτικής. Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε μία συνολική επίθεση στο ΣτΕ, υπουργοί, όπως ο κ. Πολάκης, μίλησαν για δικαστικό πραξικόπημα, ακόμα και ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε με μία λογική αλαζονείας, δεν κατάλαβε ούτε ένα λάθος, δεν υπήρξε καμία αυτοκριτική» τόνισε. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέληξε λέγοντας: «Η προαναγγελία, αλλά και η σπουδή για νομοθετική πρωτοβουλία τη Δευτέρα, δείχνει ότι το μήνυμα των ανώτατων δικαστών δεν έγινε κατανοητό. Θα πρέπει η διάσκεψη των προέδρων άμεσα να πραγματοποιηθεί. Να συγκροτηθεί το ΕΣΡ άμεσα. Εμείς θα συμβάλλουμε ενεργά και θετικά στη συγκρότησή του» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα