Θεοχαρόπουλος: Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς δεν είναι δεκανίκι κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ

Με αφορμή το Συνέδριο της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος σχολίασε στο Έθνος της Κυριακής τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι «τα προβλήματα της χώρας αντιμετωπίζονται με εθνική συνεννόηση και όχι με τη λογική «φύγε εσύ, έλα εσύ». Ούτε βεβαίως με «μεσσιανισμούς», αυτούς τους έχει πληρώσει η χώρα».

Πρόσθεσε ότι ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς δεν είναι στρατηγικός σύμμαχος, αλλά ιδεολογικός αντίπαλος της ΝΔ και «αν αναζητά δεκανίκια σε μία νέα κυβέρνηση της ΝΔ, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε αυτόν τον ρόλο. Και θα τον ρωτούσα γιατί αν και ήταν τολμηρός ως βουλευτής σε διάφορα θέματα όπως στο σύμφωνο συμβίωσης, ως αρχηγός της ΝΔ δείχνει δέσμιος βαθιών συντηρητικών πολιτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχει κάνει απολύτως καμία αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του. Κυβερνά την χώρα λες και πρόκειται για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Από την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη στον Καμμένο και στον Πολάκη. Είναι όχι μόνο κρίμα αλλά και άδικο συνολικά για την Αριστερά και τους διαχρονικούς αγώνες της να ασκείται σήμερα μία τέτοια πολιτική από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς ακόμη και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με μνημόνια».

Για τις ανοιχτές γέφυρες που διατηρεί με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι δεν μπορεί

να καταλάβει το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα αφού ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ανήκει στην κεντροαριστερά και στην σοσιαλδημοκρατία. «Εξάλλου, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με ένα εθνικολαϊκιστικό υπερσυντηρητικό κόμμα, τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου, μάλλον χτίζει γέφυρες με την Λεπέν και τον Τραμπ και όχι με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες», σημειώνει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα