Θεοχαρόπουλος: “Ο Καμμένος δεν μας είπε τίποτε για αντισταθμιστικά”

Την αποκάλυψη ότι στην τελευταία κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ρωτήθηκε για το κόστος της αναβάθμισης των F16 και δεν έδωσε ούτε συγκεκριμένα στοιχεία, ούτε έκανε λόγο για αντισταθμιστικά έκανε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο  κ. Θεοχαρόπουλος απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη είπε με έμφαση: “Είμαι στην Επιτροπή Εξοπλιστικών. Θέλω να σας πω ότι με τον κ. Καμμένο συζητήσαμε αναλυτικά για τα F-16. Η συζήτηση ήταν εμπιστευτική βεβαίως.  Όταν τον ρωτήσαμε για τις τιμές, μας είπε ότι δεν έχει ακόμα συγκεκριμένες τιμές και ποσά. Και μιλήσαμε πριν δεκαπέντε μέρες, δεν μιλήσαμε πριν ένα χρόνο. Ταυτοχρόνως, δεν μας είπε ότι έχει γίνει οποιαδήποτε διαδικασία για αντισταθμιστικά σε σχέση με μια τέτοια λογική αναβάθμισης”.

Όπως είπε ο ίδιος με έκπληξη άκουσε τα διαφορετικά νούμερα διαφορετικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το κόστος της αναβάθμισης τόσο από τον Πρόεδρο Τραμπ παρουσία του έλληνα Πρωθυπουργού, όσο και από τον  ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο μετά την κοινή συνέντευξη τύπου έξω από τον Λευκό Οίκο.

“Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Τραμπ, είπε ότι  θα χρειαστούν 2,4 δισεκατομμύρια ενώ είδαμε μετά τον κ. Καμμένο να λέει για 1,1 δισεκατομμύριο και ότι τα άλλα θα είναι αντισταθμιστικά. Έχει κάνει κάποιο αίτημα η κυβέρνηση για τα αντισταθμιστικά;” τόνισε, διευκρινίζοντας πάντως ότι η ΔΗΣΥ είναι υπέρ του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα