Θεοχαρόπουλος: η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, για να βγει από τα μνημόνια οριστικά

 Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα δήλωσε ότι «Λύση είναι ευρωπαϊκή ολοκήρωση, με στόχο την πολιτική ενοποίηση και όχι μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων»

«Η Ευρώπη είναι μία και πρέπει να υπάρχει σύγκλιση, κοινές πολιτικές σε όλους τους τομείς, όπως κοινή οικονομική πολιτική και όχι μόνο κοινή νομισματική πολιτική, ενοποίηση όλων των τομέων πολιτικής για να ωφεληθεί το σύνολο της Ευρώπης, αλλά και κάθε χώρα ξεχωριστά» προσέθεσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Χρειάζονται ηγέτες με κοινό ευρωπαϊκό όραμα, όχι αυτό που είδαμε χθες. Σύντομα πρέπει να υπάρξουν τέτοιες αλλαγές στις ηγεσίες, ώστε να υπάρξουν ευρωπαίοι ηγέτες με αυτό το όραμα, ώστε η ΕΕ να παίξει κυρίαρχο ρόλο στις νέες συνθήκες με τις ΗΠΑ του Τραμπ και να βρει τρόπους αντιμετώπισης λογικών Τραμπ. Ο κ. Σουλτς ως εκπρόσωπος της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας προσπαθεί να δώσει στίγμα με κοινωνικές αναφορές, με κοινωνικό πρόσημο, που θα αλλάξει και την Ευρώπη» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη επεσήμανε ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ο φορέας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που με τις κοινωνικές της αναφορές, με ένα νέο πρόγραμμα ταυτόχρονα με την απαραίτητη ενότητα και ανανέωση, δημιουργεί ένα καινούριο πλαίσιο, που είναι ανταγωνιστικό τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ, που είναι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόηση με όλες τις δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, για να την βγάλουν από τα μνημόνια οριστικά, εντός ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος. Μια τέτοια κυβέρνηση, που θα την στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη κ.ά., με πρόσωπα κοινής αποδοχής, είναι η μοναδική που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με κοινό προγραμματικό πλαίσιο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα