Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία και πως η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές είτε γιατί θα χαθεί η πλειοψηφία των 151 βουλευτών είτε γιατί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν θα αντέξει λόγω της αυξημένης κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Την άποψη εξάλλου πως κανείς δεν θα πρέπει να φοβάται τη διερεύνηση και πως την πλήρη διαλεύκανση θα έπρεπε να τη ζητούν όλες οι πλευρές, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράσταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διευκρίνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει να εκφοβίσει τη δικαστική εξουσία και πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να έχει ήδη αποπέμψει τον Πάνο Καμμένο από την θέση του υπουργού Άμυνας.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί κάποιος να φοβάται την διερεύνηση. Αν ίσχυε το “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”, την πλήρη διαλεύκανση θα έπρεπε κανονικά να την ζητάει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο κ. Καμμένος. Η διερεύνηση για το πώς ακριβώς εμπλέκεται ένας Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε εξωθεσμικές επικοινωνίες με ισοβίτη για μια υπόθεση που αφορά διακίνηση ναρκωτικών θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο αίτημα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Δυστυχώς στην χώρα μας ούτε αυτά δεν είναι αυτονόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε για την στήριξη στον κ. Καμμένο «Ο κ. Τσίπρας έπρεπε ήδη να έχει αποπέμψει τον κ. Καμμένο από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πόσα ακόμη παραδείγματα χρειάζονται για να γίνει κατανοητό ότι είναι επικίνδυνος για την χώρα; Την στήριξη την παρέχει ουσιαστικά για δύο λόγους. Πρώτον γιατί επικρατεί ο κυνισμός και η λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», με σκοπό την καρέκλα της εξουσίας και να μην πέσει η κυβέρνηση. Δεύτερον γιατί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπάρχει πλέον εθνικολαϊκιστική ώσμωση, ισχύει το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως «επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν την Δικαιοσύνη, με τις συνεχείς επιθέσεις επιδιώκουν να εκφοβίσουν την δικαστική εξουσία» και συμπλήρωσε «Ο τρόπος αντιμετώπισης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια οδηγεί στην αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών που προφανώς δεν συνάδει με τη δημοκρατία. Ο σεβασμός στη δικαιοσύνη δεν μπορεί να εκφράζεται κατά περίπτωση. Δεν μπορεί μια απόφαση να τη σεβόμαστε, κάποια άλλη να τη θεωρούμε προϊόν διαπλοκής, κάποια άλλη να την καταγγέλλουμε σαν πραξικόπημα. Οφείλουμε να προφυλάξουμε την δικαιοσύνη, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της και -το κυριότερο- να την κρατάμε μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες».

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα