Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση παίρνει από τους πολίτες 10 και τους δίνει πίσω 1

Κριτική για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση παίρνει δέκα από τους πολίτες και τους δίνει πίσω ένα και συνέχιζε λέγοντας: «Έχετε στόχο την ύπαρξη υπερπλεονασμάτων. Αυτό μόνο με στράγγισμα της οικονομίας το πετυχαίνετε».

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχαρόπουλος ενημέρωσε ότι η ΔΗΣΥ θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα γιατί δεν ακολουθεί στείρα αντιπολίτευση.

«Με τον τρόπο που κάνετε την μείωση του ΕΝΦΙΑ, ελάχιστοι πολίτες σε ελάχιστες περιοχές θα την καταλάβουν. Και στις δύο τροπολογίες (μείωση ΕΝΦΙΑ και μείωση συντελεστή φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων) πρέπει να πείτε την αλήθεια πως θα καλύψετε τις απώλειες», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και παρατήρησε: «’Ακουσα τον πρωθυπουργό να μας λέει ότι τη Δευτέρα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα. Μα αφού το ψηφίζουμε, γιατί δεν μας λέτε πως θα κατανεμηθούν αυτά τα 710 εκατομμύρια, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι, με ποια κριτήρια».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του 2019 σημειώνοντας ότι η αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. «Είναι η μεγαλύτερη αναλογία υπέρ των έμμεσων φόρων», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε ότι το ληξιπρόθεσμο χρέος του δημοσίου σε ιδιώτες αυξήθηκε, στα δε ασφαλιστικά ταμεία τριπλασιάστηκε. Μικρότερη, είπε, είναι και η χρηματοδότηση των νοσοκομείων, ενώ σημαντική παραμένει η υστέρηση και στον τομέα των επενδύσεων.

«Αυτό που κάνετε δεν είναι αποτελεσματική πολιτική, είναι αδιέξοδη πολιτική», είπε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και τόνισε ότι σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα η έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που δείχνει ότι «η μεγαλύτερη μείωση στους μισθούς, σε όλη την Ευρώπη, συνέβη στην Ελλάδα διότι κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας».

«Πράγματι η πολιτική σας είναι ταξική, διότι βρίσκεται απέναντι από τους εργαζόμενους», είπε στο σημείο αυτό ο κ. Θεοχαρόπουλος και κατήγγειλε ότι το κυριότερο πρόβλημα όλων είναι ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική με τακτικισμούς σε κρίσιμα ζητήματα, με μια προεκλογική στόχευση. «Νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ποιες κατηγορίες πρέπει να ελαφρυνθούν, που πρέπει να πάνε τα χρήματα για τα οποία υπήρξε εξοικονόμηση; Δεν θα πείσετε τους πολίτες έτσι ότι έχει αλλάξει η δογματική πολιτική λιτότητας. Οι πολίτες, δυστυχώς για εσάς, καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται γενναία αλλαγή πολιτικής στα εργασιακά για βιώσιμες θέσεις εργασίας», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρατηρώντας ότι ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στις 100 πρώτες ημέρες από την έξοδο από το Πρόγραμμα αλλά παρέλειψε να αναφερθεί στις πρώτες εκατό ημέρες της κυβέρνησής του που μας έβαλε σε ένα τρίτο μνημόνιο, δυσβάσταχτο και επώδυνο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα