Θεοχαρόπουλος: Εκτός από ενότητα χρειάζεται και ανανέωση προσώπων

Στην πρόταση πρωτοβουλίας «Ωρα Αποφάσεων», για κοινή πορεία όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, απάντησε με επιστολή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι ο οδικός άξονας που εμπεριέχει εξ αρχής ως ένα από τα βήματα την παύση λειτουργίας υφιστάμενων κοινοβουλευτικών σχημάτων, για τα οποία αποφασίζουν τα συλλογικά τους όργανα, δεν βοηθάει στην επίτευξη της ενότητας.

«Το εγχείρημα της κεντροαριστεράς στηρίζεται στα υφιστάμενα σχήματα, επιδιώκοντας όμως ξεκάθαρα τη μετεξέλιξη και την υπέρβαση με στόχο τον ισχυρό προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό φορέα. Με σεβασμό στα κόμματα και στις κινήσεις οφείλουμε να δημιουργήσουμε το ΝΕΟ σε πρόσωπα, σε ιδέες, σε προγράμματα και σε σύμβολα» τονίζει ο ίδιος και υπογραμμίζει, ακόμη, ότι το κύριο ζήτημα παραμένει ο προοδευτικός προσανατολισμός του κοινού εγχειρήματος σε αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με κοινωνικές αναφορές και κοινωνικό πρόσημο.

«Οι διεργασίες στην κεντροαριστερά απαιτούν ψυχραιμία, μεταβατικούς χρόνους για συνθέσεις χωρίς εκβιασμό των εξελίξεων. Ταυτοχρόνως πέρα από την ενότητα χρειάζεται και η ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών και όχι η ανακύκλωση των ίδιων συζητήσεων και των ίδιων προσώπων» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επαναλαμβάνει δε ότι στόχος είναι ένας ισχυρός φορέας της κεντροαριστεράς χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ξεκάθαρη οριοθέτηση, τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, ώστε να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας. Μακριά από αντιπαλότητες και αλαζονείες του παρελθόντος που δεν αφορούν το παρόν και το μέλλον.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα