Θεοχαρόπουλος:Θα ήμουν ανακόλουθος αν δεν ψήφιζα την απλή αναλογική

theoharopoulos_6Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι «τα δύο κόμματα που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν διαφορετική θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα του εκλογικού νόμου».
«Μέχρι σήμερα έχουμε συμφωνήσει στη στάση μας στη Βουλή σε όλα τα νομοσχέδια, για την οικονομία, την παιδεία, την υγεία κ.ά. Είναι απολύτως λογικό να υπάρξουν και ορισμένες αποκλίσεις. Η θέση της απλής αναλογικής είναι πάγια και διαχρονική θέση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς. Θα με εγκαλούσατε και ορθά για ανακόλουθο αν άλλαζα την πάγια θέση μου με βάση τη συγκυρία. Η θέση αυτή είναι και 1 από τις 50 θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία αποφασίσθηκε στην πρόσφατη Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Μαΐου».
Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν ασκεί κριτική στο ΠΑΣΟΚ, αλλά καταθέτει τα δικά του επιχειρήματα υπέρ της απλής αναλογικής.
«Η κοινωνία έχει αποφασίσει ότι θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας, καθώς από τις εκλογές του 2009 και μετά, σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις, δεν έχει αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ούτε καν με το απαράδεκτο μπόνους των 50 εδρών … Δεν μπορούμε άλλο να αλλοιώνουμε τη βούληση των πολιτών», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Β.Κεγκέρογλου: Ναι σε μπόνους εδρών με μείωση στις 30
Στο ίδιο μέσο μίλησε και  ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.
«Εμείς έχουμε δική μας ολοκληρωμένη πρόταση για το εκλογικό σύστημα. Τα γνωστά 5 σημεία για να έχουμε αναλογική εκπροσώπηση, αλλά παράλληλα και δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Το μπόνους των 50 εδρών πρέπει να μειωθεί και να μην υπερβαίνει τις 30 έδρες υπό προϋποθέσεις. Οι μεγάλες περιφέρειες πρέπει να κατατμηθούν. Το κατώφλι του 3% να διατηρηθεί και να δοθεί η δυνατότητα εκλογής βουλευτών από τους Έλληνες του εξωτερικού», είπε ο κ.Κεγκέρογλου.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα