Θεοχάρης: Πληρώνουμε ακόμη τα απόνερα της πολιτικής Βαρουφάκη

Τα απόνερα της πολιτικής Βαρουφάκη, η οποία ήταν συμφωνημένη με τον πρωθυπουργό, πληρώνουμε μέχρι και σήμερα» επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Alpha 98.9.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ESM υποστήριξε ότι «φωνές όπως αυτή του κ. Regling στην Ευρώπη, ο οποίος φέρνει το βάρος να μπει το ελληνικό πρόγραμμα σε μια πιο λογική τροχιά, πρέπει να ενισχύονται. Είναι σημαντικό να ακούγονται τέτοιες φωνές και στην εσωτερική κοινή γνώμη της Γερμανίας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν είναι αμελητέες και πρέπει να ληφθούν υπόψη».

Αναφερόμενος στην προβληματική διαδικασία των πρόστιμων, έκανε λόγο για φιάσκο: «Το φιάσκο με τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα συνέβη επειδή η δημόσια διοίκηση βάζει πρόστιμα για να εισπράξει, όχι για να μην υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα που είναι το πραγματικό κοινωνικό όφελος. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξέχασε ότι αυτός είναι ο σκοπός της διαδικασίας και έστειλε εκατομμύρια σημειωμάτων σε εξαφανισμένα οχήματα».

Παρατήρησε δε ότι έπρεπε να γίνει ένας απλός διαχωρισμός: «Σε 500 χιλιάδες ιδιοκτήτες των ελεγχόμενων οχημάτων, των οποίων πληρώνονται κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας, έπρεπε να σταλεί κατευθείαν το πρόστιμο. Για τα υπόλοιπα έπρεπε να σταλεί ενημερωτικό σημείωμα ότι υπάρχει αταξία φακέλου και να δοθεί περιθώριο δύο μηνών να διορθωθούν τα σχετικά αρχεία».

«Δεν είναι μόνο θέμα αποτελεσματικότητας αλλά και θέμα σεβασμού προς τον πολίτη», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα