Θεοχάρης: Είναι ώρα οι χώρες να αναλάβουν δράση κατά των offshore

«Έχει έρθει η ώρα – αν και αυτό μας πήρε αρκετά χρόνια – που οι χώρες θα αναλάβουν δράση. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και την 11η Σεπτεμβρίου καθώς τότε μπήκε ένας τροχός και κάποια γρανάζια σε μια κίνηση. Είναι όμως πολύ δύσκολη η συνεργασία μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ για να υπάρξει κλείδωμα, γνώση και πληροφόρηση», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο news 247, στον Στέφανο Τζανάκη και τον Γιώργο Μελιγγώνη σχετικά με το θέμα των offshore.

Σε αυτή τη φάση πιστεύω ότι συνέβαλε καθοριστικά η δουλειά δημοσιογράφων παγκοσμίως και πλέον οι αποκαλύψεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Οι αποκαλύψεις των λιστών του Λουξεμβούργου, τα Panama και τα Paradise Papers έχουν δώσει μια πολύ πιο καθαρή εικόνα γύρω από μια βιομηχανία που ζει μέσα στο σκοτάδι». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Επιτρόπου Pierre Moscovici, τόνισε ότι είχε δίκιο όταν είπε ότι είναι μια βιομηχανία Δράκουλας που φοβάται μόνο το φως θεωρώντας ότι η Κομισιόν είναι ο πιο θετικός παίκτης σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «τη στιγμή που χρειαζόμαστε πόρους για να δημιουργήσουμε νέα μοντέλα ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, έχουμε τους φορολογικούς παραδείσους να στερούν πόρους από τα εθνικά κράτη και να μην τους επιτρέπουν να δώσουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες τους.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιολόγησης εκτιμώντας ότι οι συζητήσεις για το κλείσιμό της προχωρούν διότι η κυβέρνηση γεφύρωσε τις διαφορές μεταξύ των πιστωτών αποδεχόμενη ότι δε θα υπάρξει τώρα συζήτηση για το χρέος.

«Η στάση της κυβέρνησης έχει αλλάξει σε σχέση με αυτή που κρατούσε στην αρχή, όταν προσπαθούσε να πείσει τους βουλευτές της για την αναγκαιότητα των μέτρων. Σήμερα η αφήγησή της είναι ότι έχουμε φάει τον γάιδαρο και μας μένει η ουρά, μας έμεινε το 5% και θα δώσουμε την εξουσία στην επόμενη κυβέρνηση να περάσει το νήμα του μνημονίου;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το είπε καθαρά και ο κ. Τσακαλώτος, ότι θα ψηφίσουμε έναν άδικο προϋπολογισμό μόνο και μόνο για να μην πάμε στη λογική των πρόωρων εκλογών. Επιπλέον δεν περνά στον ελληνικό λαό η αφήγηση ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται. Το σκίσιμο του μνημονίου έγινε τήρηση κατά γράμμα των όρων του».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα