Θεοχάρης: Αυτά που δεν είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός για την ανεργία

«Τραγική ειρωνεία για τον Πρωθυπουργό να έχει επιλέξει να θριαμβολογήσει τη μέρα που δημοσιεύθηκε η έρευνα της διαΝΕΟσις για την ανεργία των νέων», αναφέρει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «έρευνα που καταδεικνύει ότι ένας στους δύο νέους (18-35) δηλώνει ως βασική πηγή εισοδήματος την “οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς”, ενώ το 41% δηλώνει διατεθειμένο να μεταναστεύσει στο εξωτερικό για να βρει δουλειά».

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη, «Φαίνεται όμως ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι καλά ενημερωμένος. Δε γνωρίζει ότι:

– Η Eurostat καταγράφει στην Ελλάδα αρνητικό ρεκόρ στην ανεργία των νέων (κάτω των 25 ετών) σε ποσοστό 47,9%.

– Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ τον Απρίλιο του 2017 ανήλθαν στους 865.209, έναντι 828.299 τον Απρίλιο του 2014.

– Τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗΣ» δείχνουν αύξηση της μερικής απασχόλησης το 1ο εξάμηνο του 2017 στο 38,07%, έναντι 34,13% το 1ο εξάμηνο του 2015.

«Ο Πρωθυπουργός αγνοεί ακόμα ότι λύση στην ανεργία δε δίνουν ούτε οι χιλιάδες νέες προσλήψεις σε θέσεις ευέλικτης απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας ούτε η μαύρη εργασία ούτε οι συμβασιούχοι – όμηροι της κυβέρνησης», προσθέτει ο κ. Θεοχάρης και αναφέρει τις εξής προτάσεις:

«- Τη μείωση των εισφορών κατά 8%, μείωση που θα επιφέρει μείωση της ανεργίας στο 8-9% μακροπρόθεσμα. Η μείωση των εσόδων ανά ασφαλισμένο αντισταθμίζεται σχεδόν πλήρως από την αύξηση του απόλυτου αριθμού των ασφαλισμένων, των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας.

– Μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση που θα αντιστρέψει το σπιράλ αποέπενδυσης και φυγής επιχειρήσεων.

– Δημιουργία προϋποθέσεων για να έρθουν στη χώρα επενδύσεις που θα φέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Καταλήγοντας ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει ότι «η χώρα χρειάζεται δουλειές, οι νέοι της χρειάζονται δουλειές. Κανονικές δουλειές και όχι μαύρη εργασία» και ότι «καλό θα ήταν λοιπόν αντί για γιορτές και πανηγύρια, η κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να μην κάνει επιλεκτική ανάγνωση των στοιχείων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα