Θεοδωράκης: Χρειαζόμαστε κοινωνικό συμβόλαιο που θα φέρνει κοντά λόγια και πράξεις

Η χώρα εκτός από μνημόνια χρειάζεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο που θα φέρνει κοντά τα λόγια με τις πράξεις, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρόεδρος του Ποταμίου, τόνισε πως στην υπογραφή αυτού του συμβολαίου δεν θα έρθουν οι πολίτες που δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, λέγοντας πως η μάχη της εμπιστοσύνης είναι τόσο σημαντική όσο και η μάχη του περιεχομένου.

Οι άνθρωποι που πίστεψαν στο εγχείρημα δεν μας έχουν δώσει λευκή επιταγή. Προσμένουν αποτελέσματα για να μας στηρίξουν, υπογράμμισε.

Ο ίδιος επισήμανε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει πρόταση για ένα νέο δημόσιο, κάτι που όπως είπε ελπίζει μέχρι το συνέδριο να έχει συζητηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε τις επεξεργασίες που έχει κάνει το Ποτάμι, υποστηρίζοντας πως είναι και καινοτόμες και εφαρμόσιμες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλες τις σύγχρονες μορφές τους πρέπει να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής. Δικαιοσύνη και σεβασμός, από τις προσωπικές επιλογές μέχρι τα δικαιώματα των φυγάδων. Ανθρώπων που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από λειτουργία στρατιωτικού, κατά βάση, συστήματος δικαιοσύνης, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα