Θεοδωράκης: Στόχος μου, το νέο κόμμα να φτάσει στο 15%

Αναφερόμενος στον υπό ίδρυση νέο πολιτικό φορέα τόνισε πως πρέπει να έχει στόχο το 15% στις εκλογές.«Το νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι ούτε μία νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος, ούτε άνευρο άθροισμα παραγόντων» επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη, όπου απάντησε σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου-συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη και πολιτών.

«Η κοινωνία θέλει λύσεις. Δεν θέλει επιστροφή στο παρελθόν. Δεν θέλει ψεύτικες υποσχέσεις. Θέλει τολμηρή ηγεσία που ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα των καιρών» είπε επίσης με έμφαση ο Στ. Θεοδωράκης και υπογράμμισε: «Στα τρία χρόνια που είμαι στην πολιτική έχω δείξει ότι επιμένω σε τολμηρές λύσεις για τη χώρα και νομίζω ότι αυτή είναι η διέξοδος στα προβλήματα που ζει η κοινωνία μας. Δεν έχω κρυφτεί σε καμιά μάχη κι έχω υπερασπιστεί πάντα τα συμφέροντα των πολλών».

Οπως τόνισε «τπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Η πρώτη έγνοια μου είναι να πάρει σάρκα και οστά το νέο κόμμα-κίνημα. Να αποκτήσει όργανα, θέσεις και κυρίως δυνατή φωνή στην κοινωνία».

Φρόντισε δε θα επισημάνει: «Δεν θα είμαι μόνος μου, βέβαια, οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα μας πλαισιώσουν -γιατί μόνο έτσι υπάρχει προοπτική- θα είναι αυτοί που θα μας δώσουν δύναμη. Την ενότητα και τη συνοχή θα την εγγυηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου. Και κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει έναν αρχηγό που έχει νωπή λαϊκή εντολή από εκατοντάδες χιλιάδες».

Για να καταλήξει ότι «χρέος του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει και να μη λειτουργεί ως ομαδάρχης. Να δημιουργήσει ένα ζωντανό, σύγχρονο κόμμα, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και με γερό τιμόνι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα