Θεοδωράκης: Στόχος μια μεγάλη παράταξη και όχι ένα κόμμα-τσόντα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους εξωκοινοβουλευτικούς υποψήφιους να δηλώσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί στη Βουλή
Adtech Ad

“Όλες οι κινήσεις του Τσίπρα δείχνουν ότι θέλει να κάνει εκλογές το 2019”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υποψήφιος για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι “ήταν λάθος της ΝΔ που μιλούσε συνεχώς για εκλογές”.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, η Νέα Δημοκρατία έκανε την επιθυμία της προβολή λέγοντας συνεχώς ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές ενώ, όπως είπε, η κυβέρνηση είναι κακή, αλλά αυτό “δεν με τυφλώνει για να μην βλέπω τι γίνεται”.

Αναφορικά με τις εκλογές για τη θέση του επικεφαλής του νέου φορέα είπε ότι οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες θα έχουν ενιαία γραμμή και κάλεσε τους εξωκοινοβουλευτικούς υποψήφιους να δηλώσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί στη Βουλή.

Για τις ενδεχόμενες μελλοντικές συμμαχίες τόνισε ότι στόχος είναι μια μεγάλη παράταξη και όχι ένα κόμμα-τσόντα: “Αυτό που πρέπει να κάνουμε έως τις εκλογές είναι δώσουμε απαντήσεις για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι τα κόμματα πρέπει να εκθέσουν τις θέσεις τους για τη χώρα, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι είναι πιο κοντά: “Να έχουν όλα τα κόμματα ξεκάθαρες απόψεις και τότε θα δούμε τις συνεργασίες”. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος.

Σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο, υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν μπορεί να υπάρχει απλή αναλογική, επισημαίνοντας, όμως, πως αυτό θα μπορούσε να γίνει αργότερα με άλλη κουλτούρα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι στην πολιτική δεν έχεις πάντα να διαλέξεις ανάμεσα στο καλό και το κακό, αλλά και ανάμεσα σε δυο κακές επιλογές και κάλεσε τους νέους και όσους απογοητεύτηκαν από την πολιτική να μην επιλέγουν την αποχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα