Θεοδωράκης: Στην Ελλάδα έχουμε πληρώσει ακριβά τις επιπολαιότητες λαϊκιστών και εθνικιστών

«Oι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι ίσως μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για να ενισχυθούν οι δυνάμεις της λογικής, της συνεννόησης, της αλήθειας. Τις δυνάμεις που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Ποτάμι» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Φόρουμ της Ειρήνης, που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ό,τι οι αριστεροί και δεξιοί ευρωσκεπτικιστές θέλουν μια Ευρώπη στάσιμη, ενώ το συμφέρον της Ελλάδας είναι να δημιουργηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.
Γι’ αυτό, όπως είπε, στηρίζει την τολμηρή προσπάθεια και του πρόεδρου Μακρόν για μια μεγάλη συμμαχία των πραγματικά Ευρωπαίων.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η ειρήνη περιλαμβάνει πάντα μάχες απέναντι στον λαϊκισμό και τον εθνικισμό. Στην Ελλάδα έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά τις επιπολαιότητες των λαϊκιστών και των εθνικιστών. Οι ευρωεκλογές τον Μάιο είναι ίσως μια από τις τελευταίες ευκαιρίες της Ευρώπης. Αρκεί να ενισχυθούν οι δυνάμεις της λογικής, της συνεννόησης, της αλήθειας. Τα συστατικά που διατρέχουν το Ποτάμι. Οι αριστεροί και δεξιοί ευρωσκεπτικιστές, οι δημαγωγοί, οι a la carte Ευρωπαίοι και οι μισές τους αλήθειες, θέλουν μια Ευρώπη στάσιμη. Εμείς θέλουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Γι’ αυτό στηρίζουμε τις τολμηρές πρωτοβουλίες – όπως αυτή που καταβάλλει και ο πρόεδρος Μακρόν – για μία μεγάλη συμμαχία των πραγματικά Ευρωπαίων».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα