Θεοδωράκης: Οι υπουργοί που ενεπλάκησαν στην τραγωδία στο Μάτι πρέπει να φύγουν

Την αποχώρηση των αρμόδιων υπουργών ή αρχηγών που ενεπλάκησαν στο «χαμένο πόλεμο« στο Μάτι απαιτεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζοντας αναγκαία την τιμωρία όσων δεν επέδειξαν τόλμη και ευθύνη στην τραγωδία που κατέβαλε την Αττική.

Σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρεται στην απουσία μια συγγνώμη από τους υπουργούς «που είπαν ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και στους αξιωματούχους που δήλωναν ότι τα ίδια θα έκαναν ξανά».

«Κανείς τους να μην νιώθει την ανάγκη να πει ένα συγνώμη, να αναγνωρίσει κάποιο λάθος, μικρό έστω. Να μιλάνε ψυχρά, σχεδόν κυνικά, ενώ οι καύτρες ακόμα καίγανε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια σχολίασε την προκλητικότητα τους «να φτάνουν στα καμένα με λιμουζίνες και να προκαλούν αυτούς που τα έχασαν όλα. Να επικρατεί το χάος με τους αγνοούμενους, με τον αριθμό των νεκρών, με τους τραυματίες και αυτοί να λένε ότι όλα εξελίσσονται κανονικά»

Σχετικά με την κυβερνητική σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι ο επικεφαλής του Ποταμιού παρατήρησε πως δεν υπήρξε «καμία αγωνία και κανένας σπασμός που να μαρτυρά πόνο».

«Πως είναι δυνατόν οι στρατηγοί να διακόπτουν την μάχη με τις φωτιές και να στριμώχνονται σε ένα τραπέζιπεριμένοντας την σειρά τους να μιλήσουν; Ή να αρκούνται σε κάποια νεύματα υπακοής στους προϊστάμενους τους υπουργούς; Δεν κυλάει αίμα στις φλέβες τους; Χαλαρά; Χωρίς να βιάζονται;», αναρωτήθηκε.

Με αφορμή τα παραπάνω τόνισε: «Οι υπουργοί, οι Γενικοί, οι αρχηγοί, που ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο στο Μάτι, πρέπει να φύγουν. Όλοι αυτοί που πάσχουν από πολιτικό γήρας. Γιατί γέρος δεν είναι όποιος έχει πολλά χρόνια. Γέρος είναι όποιος έχει φθίνουσες ικανότητες».

«Με αυτό το σκεπτικό, τότε γιατί να μην φύγει ολόκληρη η κυβέρνηση», έθεσε ο Στ. Θεοδωράκης ως το πιο εύλογο ερώτημα.

Τέλος, υπογράμμισε: «Ας μην διαλύσουμε και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος. Ας τιμωρήσουμε αυτούς που δεν επέδειξαν τόλμη και ευθύνη. Αυτό τώρα είναι το ελάχιστα αναγκαίο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα