Θεοδωράκης: Οι προδομένοι από την πολιτική να μην αποσυρθούν

«Μας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε μεταξύ μας από την επόμενη μέρα. Μας ενδιαφέρει να ενώσουμε δυνάμεις. Να πολλαπλασιαστούμε. Δεν μας ενδιαφέρει να καθίσει ο καθένας σε μια γωνία και να παρατηρεί τον αρχηγό που κέρδισε» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα μετά την ανάδειξη αρχηγού, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7.

Παράλληλα επεσήμανε ότι μέχρι τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές «ο χρόνος που μας δίνεται είναι πολύ αναγκαίος για να υπάρχει πολιτική ενοποίηση στο πραγματικό πεδίο της πολιτικής» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η διαδικασία της ενοποίησης θα συμβεί και το νέο Κίνημα θα είναι και ενωμένο και πανέτοιμο στην επόμενη εκλογική μάχη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι θεωρεί λάθος τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ «όχι σε όλα» και δεν μπορεί να την αντιγράψει και συμπλήρωσε ότι «ο ρόλος μας είναι να ταρακουνάμε την κοινωνία και να υποδεικνύουμε όλα αυτά που δεν γίνονται». Όπως είπε: «αν εκ των προτέρων αποφασίζεις ότι θα λες «όχι σε όλα», νομίζω ότι διαγράφεις το ουσιαστικό σκέλος της πολιτικής που είναι η εξεύρεση λύσεων στα επείγοντα πολιτικά ζητήματα».

Στη συνέχεια, απηύθυνε «κάλεσμα» στους αναποφάσιστους να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες. «Δίνω έναν αγώνα για τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του νέου φορέα. Οι προδομένοι από την πολιτική να μην αποσυρθούν. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στους νέους μας, στους ανθρώπους που παράγουν, που δημιουργούν και που νιώθουν προδομένοι από την πολιτική ότι δεν πρέπει να αποσυρθούν, αλλά να παραμείνουν ενεργοί είτε αλλάζοντας κόμμα, είτε αλλάζοντας τα πρόσωπα του φορέα που τους εκπροσωπεί».

Σε ό,τι αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως «το πρώτο κόμμα, έχει μια πολύ μεγάλη προτεραιότητα λόγω του εκλογικού νόμου. Στις επόμενες εκλογές θα πάρει 50 έδρες, ωστόσο κυβέρνηση στην Ελλάδα χωρίς το πρώτο κόμμα δεν γίνεται». Επεσήμανε μάλιστα τη μεγάλη σημασία που έχει η αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων της χώρας όπως η νεανική φτώχεια, η νεανική μαύρη εργασία, η νεανική ανεργία. «Είναι υποχρεωτικό τα κόμματα να έχουν ξεκάθαρες πολιτικές πλατφόρμες, ξεκάθαρες προτεραιότητες πάνω στις οποίες θα γίνει η κουβέντα για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης. Η δέσμευση η δική μου είναι ότι πρέπει αυτή η χώρα να κυβερνηθεί προοδευτικά και όχι συντηρητικά, όχι με λαϊκισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερόμενος στα debate που όπως είπε τα θεωρεί απαραίτητα ότι «χρειάζεται μία πολιτική αντιπαράθεση και ελπίζω ότι θα γίνουν debate όπου θα έρθουν όλοι και δε θα βρουν κάποια δικαιολογία και δε θα έρθουν. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα