Θεοδωράκης: Οι Έλληνες μπορούν να βγουν στην αντεπίθεση, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι

Την ανάγκη να περάσει η χώρα μας στη αντεπίθεση για μια αναπτυξιακή πορεία επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται για την ημερίδα του Ποταμιού για τον Ιατρικό Τουρισμό, αλλά όπως είπε, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Θα βγούμε από το αδιέξοδο αν υπάρξει μια συνετή κίνηση προς τα μπρος», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «χωρίς να κοιτάμε προς το παρελθόν και χωρίς να μένουμε στάσιμοι στο παρόν».

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Οι Έλληνες μπορούν να περάσουν στην αντεπίθεση. Μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος αρκεί να έχουμε μια στιβαρή ηγεσία, μια ηγεσία ανθρώπων που πιστεύουν στη λογική, στην προοδευτική πολιτική, στις ευρωπαϊκές αξίες και στη δύναμη της Ελλάδας. Δυστυχώς αυτά τα προσόντα δεν τα διαθέτουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θα πρέπει να είμαστε λοιπόν συνεχώς έτοιμοι και σε επαγρύπνηση, να κάνουμε σωστές προτάσεις, να διορθώνουμε ό,τι μπορούμε για την μεγάλη μας κοινή υπόθεση που είναι η ανάπτυξη και η δικαιοσύνη στη χώρα μας. Τα μέτρα που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχώς φέρνουν και ψηφίζουν στη Βουλή δεν θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Από το αδιέξοδο θα βγούμε, αν υπάρχει μια συνετή κίνηση προς τα μπρος χωρίς να κοιτάμε προς το παρελθόν και χωρίς να μένουμε στάσιμοι στο παρόν».

Σχετικά με το χρέος ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως «Είναι σημαντικό θέμα το χρέος και θα πρέπει η Ελλάδα να είναι έτοιμη για τη μεγάλη στιγμή της διαπραγμάτευσης. Τα χρέη απασχολούν πολλές χώρες της ευρωζώνης, ακόμη και χώρες του πυρήνα της Ευρώπης. Πρέπει, λοιπόν, κάποια στιγμή να λυθεί το πρόβλημα με το χρέος. Όμως, δεν είναι αυτό το μείζον θέμα σήμερα. Το μείζον θέμα σήμερα είναι η καθημερινότητα του Έλληνα: η μεγάλη ανεργία, η μαύρη εργασία, η υποαπασχόληση, τα νοικοκυριά που έχουν χάσει το 30%-40% του πλούτου τους. Εκεί θα πρέπει να δώσουμε, λοιπόν, την προσοχή μας. Θα πρέπει να αναπτύξουμε τη χώρα, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και βεβαίως θα αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα του χρέους. Αλλά έτσι, όχι απλώς ως επαίτες».

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο τουρισμός στην οικονομία της  χώρα μας και τόνισε πως «Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει μια χώρα που παράγει φτηνό τουριστικό προϊόν. Θέλουμε να παίρνουμε τα μέγιστα από τον τουρισμό. Η πατρίδα μας το αξίζει. Αλλά αυτό δεν γίνεται απλώς με υπουργικές αποφάσεις. Θα πρέπει όλα τα πράγματα που συνδέονται με τον τουρισμό να έχουν και να παρέχουν μια τέτοια ποιότητα που να υποχρεώνουν τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας να πληρώνουν αυτή τη μεγαλύτερη αξία. Και έτσι οι Έλληνες θα έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Αν προσφέρεις φθηνά προϊόντα προσελκύεις φθηνό τουρισμό, οπότε και τα μεροκάματα είναι τα μικρότερα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα