Θεοδωράκης: Η δικογραφία αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μία διαλυμένη πολιτεία

«Η δικογραφία αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μία διαλυμένη πολιτεία. Είναι μια προσβολή για όλους μας. Δεν υπήρξε ο παραμικρός σχεδιασμός, η παραμικρή σωστή δράση και πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς για την ποινική δίωξη σε βάρος 20 υπευθύνων για την τραγωδία στο Μάτι. Και αναρωτήθηκε: «Ποιος είπε ότι η πολιτεία πρέπει να μπορεί να δρα μόνο σε συνθήκες Ευαγγελίου»;
Αναφορικά με τις ευθύνες, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι αποτέλεσε έκπληξη που οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά «δεν μπορεί παρά να πιστεύουμε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Δεν είναι μόνο η μνήμη των 100 ανθρώπων που χάσαμε. Είναι ότι αν δεν τιμωρηθούν κάποιοι δεν θα πάρουμε μαθήματα για το μέλλον».
Με αφορμή το Μάτι, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει αναξιοκρατικός, παρά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους θεσμούς. «Η διάθεση να βάζουμε τα “δικά μας παιδιά” στην δημόσια διοίκηση είναι η συνταγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μία καταστροφική συνταγή για την κοινωνία», είπε επισημαίνοντας ότι μόλις χθες η κυβέρνηση με νέα τροπολογία παράτεινε για άλλους έξη μήνες την θητεία των κορυφαίων στελεχών του δημοσίου βάζοντας στον πάγο την διαδικασία επιλογής τους από το μητρώο επιτελικών στελεχών.
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα