Θεοδωράκης: Επικίνδυνο ο Καμμένος να διαφωνεί με την κυβέρνηση στην οποία μετέχει

Την ξεκάθαρη θέση του Ποταμιού στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε αντιδιαστολή με τη στάση της κυβέρνησης που τη χαρακτηρίζει ανεύθυνη, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο iefimerida.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει γελοίο και επικίνδυνο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος να διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στην οποία μετέχει.

Όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης «δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο του λαϊκισμού. Αυτή η κολοκυθιά ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, «πες μου τη δική σου άποψη για να σου πω τη δική μου», είναι ένα παιχνίδι για δωδεκάχρονα».

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι «ο εθνικισμός είναι εχθρός και για το Ποτάμι και για το Κίνημα Αλλαγής».

Στην ερώτηση αν το Ποτάμι θα διαλυθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει «Όχι βέβαια. Ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΚΙΔΗΣΟ, ούτε η ΔΗΜΑΡ θα διαλυθούν. Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες, αλλά και την πολιτεία. Αυτή η κουβέντα θα μας απασχολήσει μετά τις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Μέχρι τότε το Ποτάμι θα είναι ένα ισχυρό ρεύμα στην κοινωνία και στο Κίνημα Αλλαγής».

Τονίζει επιπλέον πως θα πρέπει να διαμορφωθεί μια ενιαία ταυτότητα κοινή για όλους, κάτι που όμως «δεν μπορεί να γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη».

Αναφερόμενος ειδικότερα, στο Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει πως το Ποτάμι βοηθά στη συγκρότηση ενός ισχυρού Κινήματος Αλλαγής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε υποστείλει τη σημαία μας, ούτε παραμερίσαμε τις αρχές μας.

Αντιθέτως προσπαθούμε να μπολιάσουμε το Κίνημα Αλλαγής με τις ιδέες μας». Ενώ επιμένει στην πρότασή του «οι σύνεδροι του Κινήματος Αλλαγής να κληρωθούν» καθώς όπως λέει «η κλήρωση θα αποτρέψει να στήσει ο καθένας το δικό του μαγαζάκι». Και προσθέτει πως «η κλήρωση είναι μια σύγχρονη εκδοχή της συμμετοχής. Είναι ένα δίκαιο σύστημα, αντιπροσωπευτικό που αναγνωρίζει ότι όλοι οι πολίτες – στην περίπτωση μας όλα τα μέλη- έχουν τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως αν είναι αρεστοί στην ηγεσία ή μετέχουν σε κάποιο μηχανισμό».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτηθείς σχετικά και με την περιπέτεια υγείας που πέρασε και την απόφασή του να τη «μοιραστεί» με τους ψηφοφόρυς απάντησε πως «δεν θα μπορούσα να κρύβομαι και να υποκρίνομαι. Ήθελα απλώς να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και με αυτούς που με εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπώ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα