Θεοδωράκης: Δεν θα υπογράψουμε τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Οι 7 προτεραιότητες

«Δεν μπορεί το μέλλον να αφήνεται συνεχώς σε παλιούς υπουργούς και επαγγελματίες λαϊκιστές. Εμείς δεν κολακέψαμε και δεν επιχειρήσαμε να αποπλανήσουμε ποτέ τους ψηφοφόρους. Λέμε αλήθειες και προτείνουμε μελετημένες λύσεις» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο NEWS247 λίγα εικοσιτετράωρα πριν το Συνέδριο του Ποταμιού, που ξεκινά το Σάββατο, στο Cine Κεραμεικός.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο βουλευτές του κόμματος να αποχωρήσουν, είτε με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τη ΝΔ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Όλοι θα σεβαστούν τις αποφάσεις των συνέδρων. Κάθε στέλεχος και κάθε βουλευτής θα υπερασπιστεί τις απόψεις του και οι πολλοί θα αποφασίσουν».

Για την πρόσκληση του κ. Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «δεν θα μπούμε σε ένα διάλογο αν ο τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι απλώς να συνυπογράψουμε τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και υπογράμμισε τις 7 προτεραιότητες που θέτει το Ποτάμι: «Να μην έχουν κομματική ασυλία οι υπουργοί και οι βουλευτές. Να μπουν εγγυήσεις αμεροληψίας στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της ΔικαιοσύνηςΝα μη συγκυβερνούν στην Παιδεία οι ιεράρχες. Να αποκτήσουμε επιτέλους και μη κρατικά πανεπιστήμια. Να γίνει δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού». «Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν» τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα