Θεοδωράκης για το Κυπριακό: Να επιμείνουν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Το θέμα δεν είναι να βγαίνουμε από τις διαπραγματεύσεις αλώβητοι επικοινωνιακά, αλλά να μη φεύγουμε άπραγοι, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή για το Κυπριακό. Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, το πιο εύκολο είναι να δώσουμε ευθύνες στις Τουρκία για τη αποτυχία των συνομιλιών, το δύσκολο είναι όμως να δούμε πως δεν φτάσαμε σε συμφωνία.

Δική μας θέση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, θέλαμε να δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας και η αποτυχία στην Ελβετία αποτελεί για την Κύπρο μία κακή εξέλιξη. Όπως τόνισε πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι που βολεύονται με το τελευταίο ναυάγιο, είναι αυτοί που δειλιάζουν και μεταφέρουν τις ευθύνες σε άλλες γενιές.

Ελπίζουμε οι εξηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης να συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι το θέμα δεν είναι να βγαίνουμε από τις διαπραγματεύσεις αλώβητοι επικοινωνιακά, αλλά να μη φεύγουμε άπραγοι.

Ανέφερε δε ότι δυστυχώς η εικόνα κάποιων υπουργών σας δε βοηθά στη δημιουργία αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους πολίτες -όσες στολές παραλλαγής και αν βάλουν. Τόνισε πως αν οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας, ακούγοντας τον κ. Κοτζιά, δεν συμπίπτουν με τις ερμηνείες ΟΗΕ και ΕΕ, τότε τα ερωτήματα θα είναι πολλά. Θα είναι άλλη μια ένδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις, είτε στα οικονομικά, είτε στα εθνικά, δεν είναι το ισχυρό χαρτί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

“Το κυπριακό δεν πρέπει να φύγει από τη διεθνή ατζέντα, όπως θέλει η Τουρκία. Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί είναι ίσως οι τελευταίοι ηγέτες που έχουν μνήμες της Κύπρου πριν από την εισβολή. Και είναι στενάχωρο πως δεν υπήρξε ούτε αυτή τη φορά μια πρόταση -μια συμφωνία κυπριακής ιδιοκτησίας. Τους καλούμε να επιμείνουν -και τον Αναστασιάδη και τον Ακιντζί, να διαψεύσουν την ιστορία που θέλει συζητήσεις και ποτέ λύσεις”, κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα