Θεοδωράκης:Να προσπαθήσουμε να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα μπροστά

«Κάθε μέρα η κυβέρνηση κάνει λίγο λιγότερα από αυτά που επιβάλλουν οι συνθήκες, γι’ αυτό ακριβώς και δεν έχουμε βγει από την κρίση. Θα πρέπει λοιπόν να μην αρκεστούμε σε αυτό που έχουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα μπροστά» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Κρήτη FM 87.5, και στον Μανώλη Σκανδάλη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «Η πατρίδα έχει κρυμμένες δυνάμεις- αυτές που έχουμε μέσα μας. Άρα αυτό πρέπει να φροντίσουμε: να βγάλουμε αυτές τις δυνάμεις μπροστά και να παράγουμε για να μπορέσουμε να προσφέρουμε και στην οικογένεια μας αλλά και στον τόπο μας. Αυτή είναι η ευχή μου για όλους μας».

Για το εάν η αντιπολίτευση έχει πιο εύκολο ρόλο από την κυβέρνηση:

«Εμείς σε όλα τα σημαντικά θέματα πέρα από αντιρρήσεις έχουμε και προτάσεις. Ακόμα και στο ασφαλιστικό που είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα της χώρας δεν αρκεστήκαμε να πούμε «δεν τα κάνετε καλά», αλλά προτείναμε ένα συγκεκριμένο σύστημα τριών πυλώνων, πράγμα που δεν αρέσει πάντα στον κόσμο γιατί πολλές φορές θέλουν θέλουν ένα «ναι» ή ένα «όχι».»

«Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά η αισιοδοξία μας δεν μπορεί να καταπνίγεται από την πραγματικότητα και η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι λίγο δύσκολη».

 

Για το τι θα ήθελε το Ποτάμι, ιδανικά, να φέρει το 2017:

«Εμείς πιστέψαμε ότι τελικά τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ πιο γρήγορα. Τελικά, το κακό αντιστέκεται. Αλλάζουν πολύ δύσκολα τα πράγματα .Η πατρίδα έχει κρυμμένες δυνάμεις και δεν εννοώ τις πολιτικές δυνάμεις αλλά τις δυνάμεις που έχει ο καθένας μέσα του. Άρα αυτό πρέπει να φροντίσουμε: να βγάλουμε αυτές τις δυνάμεις μπροστά και να παράγουμε για να μπορέσουμε να προσφέρουμε και στην οικογένεια μας αλλά και στον τόπο μας. Αυτή είναι η ευχή μου για όλους μας».

Για τα θετικά του 2016:

«Η Ελλάδα έμεινε όρθια και αυτό είναι σημαντικό. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι κάθε μέρα η κυβέρνηση κάνει λίγο λιγότερα από αυτά που επιβάλλουν οι συνθήκες γι’ αυτό ακριβώς και δεν έχουμε βγει από την κρίση. Θα πρέπει λοιπόν να μην αρκεστούμε σε αυτό που έχουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα μπροστά».

 

Για την κατάσταση που έχει επικρατήσει μέχρι τώρα:

«Εθνική κυριαρχία υπάρχει. Αυτό που δεν υπάρχει είναι μία ομάδα τολμηρών πολιτικών που να βάλει ένα σχέδιο για τη χώρα. Γι’ αυτό αναγκάζονται κάθε τόσο να πηγαίνουν στην Ευρώπη με απλωμένο το χέρι και να λένε δώσε μας και εμάς κάτι για να μπορέσουμε να ξαναβγάλουμε και την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αν υπήρχε μία θαρρετή ομάδα, μία γενναία ομάδα και έβγαζε ένα σχέδιο για την χώρα να είσαι σίγουρος ότι θα είχαμε φύγει από την κρίση εδώ και πολύ καιρό.

»Οι πολιτικοί μας κατάφεραν να χρεώσουν την χώρα. Αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια κατάφεραν να χρεώσουν την χώρα – αρκετοί δηλαδή από αυτούς βγήκαν κερδισμένοι αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία- αλλά όταν πια φάνηκε το πρόβλημα αντί να πουν σηκώνουμε τα μανίκια βρίσκουμε μία λύση για την χώρα έφυγαν στο εξωτερικό και είπαν δώσε μας λεφτά και δώσε μας και τη λύση. Είναι σαν να έχει πέσει έξω η οικογένεια σου και να πηγαίνεις στην τράπεζα και να της λες δώσε μου ένα δάνειο και πες μου και τι δουλειά πρέπει να κάνει η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και εγώ, πώς πρέπει να περιποιούμαι το χωράφι μου για να δω τι να κάνω».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα