Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τα δώσει όλα

1466025O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης,μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, δήλωσε ότι οι αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα σχετικά με το χρεός έρχονται με καθυστέρηση, τονίζοντας ότι δεν δόθηκε τίποτα παραπάνω από «αυτό που περιμέναμε από το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης παραδέχτηκε ότι η απόφαση τα μέτρα για το χρέος «είναι ένα θετικό μήνυμα στις αγορές, ενώ δεν αλλάζει κάτι στη ζωή μας, οι επενδυτές θέλουν ένα καλύτερο περιβάλλον. Κατά αυτή την έννοια υποβοηθούνται οι σκέψεις για επενδύσεις στην Ελλάδα» ωστόσο πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε χάσει πολύ έδαφος».

Τόνισε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί. «Η κυβέρνηση τα δίνει όλα χωρίς να διαπραγματεύεται. Στο παρά 5′ θα πει ναι σε όλα».

«Δεν υπάρχει κουβέντα για τα κέρδη των τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα. Χάσαμε 6 δισ. από το 2014. Τι γίνεται με αυτά τα χρήματα;» διερωτήθηκε.

Εκτίμησε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «θα επιμείνει σε ένα σκληρό προσωπείο έως τις εκλογές στη Γερμανία. Δημιουργείται όμως ένας φαύλος κύκλος υπανάπτυξης. Μπορεί να κατηγορούμε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί παρόλα αυτά οι απαιτήσεις έχουν έναν υπερβολικό χαρακτήρα που δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα