Θεοδωράκης:Είναι η ώρα για ένα “new deal” για τη χώρα

αρχείο λήψης (3)

Ένα “new deal” τόσο μεταξύ της χώρας και της Ευρώπης όσο και στο εσωτερικό της χώρας μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών, εργοδοτών – εργαζομένων και μεταξύ των γενεών ζήτησε κατά την ομιλία του  στο Συνέδριο της Δράσης ο Στ. Θεοδωράκης.

Ο αρχηγός του Ποταμιού υπογράμμισε πως  “σήμερα που η χώρα βουλιάζει στα αδιέξοδα είναι η ώρα για ένα new deal, για μια νέα αρχή. Ένα new deal με τις ζωντανές δυνάμεις που αγωνιούν για τη χώρα και όχι για τη δική τους καριέρα”.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως το new deal που προτείνει θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους εταίρους γιατί η Ευρώπη δεν έχει πάντα και σε όλα δίκιο. Παράλληλα στο εσωτερικό προϋποθέτει μια συμφωνία πολιτικών και επιχειρηματιών, μια συμφωνία εργοδοτών – εργαζομένων και μια συμφωνία γενεών.

“Δύο είναι οι απόλυτες προτεραιότητες: αύξηση των θέσεων εργασίας, μείωση των φόρων”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το Ποτάμι πρωτοστατεί στον διάλογο στο Κέντρο, επισημαίνοντας πως “θα είμαστε λοιπόν μαζί σ’ όλα αυτά τα σημαντικά που μας ενώνουν, θα είμαστε παρόντες σ’ ένα συνεχή διάλογο, για να συζητάμε και τα λίγα που μας χωρίζουν. Aλλά η πεποίθησή μας είναι κοινή: η χώρα αυτή δεν έχει άλλο χρόνο. Τα παιδιά φεύγουν, οι επιχειρήσεις φεύγουν και θα πρέπει άμεσα οι δυνάμεις της λογικής, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, να δώσουν όλες μαζί μια πειστική αντιπρόταση στον κουρασμένο ελληνικό λαό”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα