Θα υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία;

200083-brexitΣτην πώληση τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων ναυτιλιακών δανείων προβαίνει η Deutsche Bank σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έκθεσή της στον ναυτιλιακό τομέα

Το ενδεχόμενος διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί πολύ πιθανό η Deutsche Bank, δίνοντας ωστόσο στους Βρετανούς το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνοι τους τις λεπτομέρειες που θα περιλαμβάνονται στην τελική συμφωνία για την έξοδό της από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η γερμανική τράπεζα αναφέρει σε σημείωμά της ότι είναι «πιθανό ο βρετανικός λαός να θελήσει ένα ακόμα δημοψήφισμα δίνοντας την τελική μορφή της συμφωνίας που θα έχει η Βρετανία με την ΕΕ».

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι επειδή η εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την EE εμπνεύστηκε από τις ιδέες της εθνικής κυριαρχίας, είναι πιθανό ο Βρετανικός λαός να είναι εκείνος που θα θέλει αν πει την τελευταία του λέξη στη συμφωνία.

Η γερμανική τράπεζα αναμένει η συμφωνία να ολοκληρωθεί το 2019. Αλλά η τράπεζα συνεχίζει:

«Για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ότι η πολιτική αβεβαιότητα σίγουρα απαιτεί έναν εκ νέου προσδιορισμό του παραπάνω χρονοδιαγράμματος».

Η Deutsche Bank συμφωνεί επίσης με την JPMorgan για τη Σκωτία, λέγοντας ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα