Θα μπορούν πλέον να κατατάσονται στον αμερικανικό στρατό τα τρανς άτομα

Για πρώτη φορά, διεμφυλικά άτομα θα μπορούν πλέον να κατατάσσονται στον αμερικανικό στρατό, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, κατά συμμόρφωση με τη διαταγή δύο Ομοσπονδιακών Δικαστηρίων.

Δύο Ομοσπονδιακά Δικαστήριο, στην Ουάσιγκτον και τη Βιρτζίνια, απέρριψαν την περασμένη εβδομάδα τις προσφυγές της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον των σχετικών αποφάσεων, που ενέκριναν την κατάταξη διεμφυλικών στο αμερικανικό στράτευμα από 1ης Ιανουαρίου 2018. Στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση στις αποφάσεις των Ομοσπονδιακών Δικαστηρίων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει τη δημιουργία μίας επιτροπής από ανώτατους αξιωματούχους, η οποία αποστολή θα είχε να εξετάσει τον τρόπο εφαρμογής της απαγόρευσης που είχε εκδώσει ο Τραμπ για την κατάταξη διεμφυλικών ατόμων στο στράτευμα. Το υπουργείο Αμύνης έχει διορία έως τις 21 Φεβρουαρίου για να καταθέσει τα πορίσματά του στον πρόεδρο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Χέδερ Μπάμπ «κατόπιν δικαστικής διαταγής, το υπουργείο Αμύνης είναι έτοιμο να ξεκινήσει την αξιολόγηση των αιτημάτων διεμφυλικών που θέλουν να καταταγούν από 1ης Ιανουαρίου. Όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να πληρούν τα απαραίτητα προσόντα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα