Θα καταψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική ο ΣΥΡΙΖΑ

Με μόνο θέμα την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής και με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που διήρκησε λιγότερο από μια ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε ομόφωνα η καταψήφιση της πρότασης αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε ότι η στάση του κόμματος θα κινηθεί σε δύο άξονες:

Αφενός στη νομική αποδόμηση των επιχειρημάτων της ΝΔ, αποδεικνύοντας πως είναι λάθος να ζητά εξεταστική επιτροπή για τους συγκεκριμένους λόγους. Αφετέρου θα υπογραμμιστεί πως στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από αυτή τη διαδικασία, είναι ο αντιπερισπασμός, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τονίστηκε η αδυναμία επιχειρημάτων από την πλευρά της ΝΔ, καθώς το κλείσιμο της αξιολόγησης το οποίο συνδυάστηκε με σειρά θετικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία, της στέρησε το αφήγημα της καταστροφολογίας, το όποιο συντηρούσε για περισσότερο από ένα χρόνο.

Υπό αυτό το πρίσμα οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού οργάνου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλόγισαν στη ΝΔ προσπάθεια δημιουργίας επικοινωνιακής φούσκας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα