Θα γίνει και πότε ανασχηματισμός;

Ήδη από τον προηγούμενο ανασχηματισμό, ο οποίος σε αντίθεση με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τότε, δεν ήταν ούτε ευρύς ούτε εκλογικός και πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τις διπλές παραιτήσεις των Παπαδημητρίου- Αντωνοπούλου, πληροφορίες από την κυβέρνηση επέμεναν ότι ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε ευρύ και δομικό ανασχηματισμό, μόλις βγει η χώρα και τυπικά από το τρίτο μνημόνιο.

Η προοπτική αυτή στην παρούσα φάση συντηρείται και από διάφορες ενδείξεις, όπως π.χ την “βαθμολογία” των υπουργών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άτυπη διαδικασία η οποία αποτελεί ‘πως έχει γίνει γνωστό πρωτοβουλία του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές υπάρχει σχετική κινητικότητα πέριξ του πρωθυπουργικού γραφείου, που ενδεχόμενα οδηγεί σε αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος από τον Αλέξη Τσίπρα αν και ο πρωθυπουργός φέρεται να μην έχει καταλήξει ακόμη ούτε στο πότε ακριβώς ούτε στο τι είδους θα είναι οι υπό εκκόλαψη αλλαγές.

Ως προς το χρόνο ανακοίνωσης των κυβερνητικών αλλαγών υπάρχουν περισσότερες από μια εκδοχές, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρέπει να αποκλείονται ραγδαίες εξελίξεις, ακόμη και εντός του Ιουλίου την ώρα που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, το “ορόσημο” των κυβερνητικών αλλαγών από τον κ. Τσίπρα, να είναι ο Σεπτέμβριος και η παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα