«Θα απελαθούν οι χούλιγκαν» προειδοποιεί ο Βαλς

imagesΗ Γαλλία λαμβάνει μαζί με την UEFA «όλες τις αποφάσεις» που είναι αναγκαίες απέναντι στις ενέργειες χουλιγκανισμού που αμαύρωσαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, απορρίπτοντας τις επικρίσεις που δέχονται οι αρχές.

«Παίρνουμε όλες τις αποφάσεις που απαιτούνται» είπε ο Βαλς όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στην πόλη Καέν. Υπογράμμισε επίσης «τη μεγάλη αποφασιστικότητα» της κυβέρνησής του απέναντι σε «εκείνους που θέλουν να «χαλάσουν τη γιορτή«.

«Η UEFA υπενθύμισε ότι μπορεί να ληφθούν αποφάσεις που θα φτάνουν μέχρι και τον αποκλεισμό μιας ομάδας. Υπάρχει προφανώς η δουλειά της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, οι συλλήψεις αυτών των προσώπων που επιδίδονται σε βιαιότητες οι οποίες είναι παντελώς απαράδεκτες», συνέχισε.

Ο Βαλς τόνισε ότι οι ταραξίες θα απελαθούν και χαιρέτισε «τη δράση των δυνάμεων της τάξης και των δημοτικών αρχών, κυρίως της Μασσαλίας».

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα θαυμάσιο λαϊκό άθλημα, πρέπει να είναι μια γιορτή. Η ζώνη των φιλάθλων (fan zone) του Παρισιού, όπως και άλλων πόλεων, είναι ένας χώρος γιορτής. Τα στάδια είναι γεμάτα, πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε αυτή τη γιορτή και να αποκλείσουμε όσους θέλουν να την χαλάσουν«, είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα