Θαυμαστής του Τσίπρα ο Ντάισελμπλουμ

ntaiselmploum-apithani-mia-sumfwnia-entos-tis-ebdomadas.w_lΣε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε έξι μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρθηκε εκτενώς στην Ελλάδα και στην πορεία των συζητήσεων της Αθήνας με τους δανειστές. Μεταξύ άλλων, ο Ολλανδός αξιωματούχος δήλωσε πως θαυμάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη εκ νέου τον Σεπτέμβριο έχοντας ήδη συμφωνήσει στη νέα διάσωση ύψους 89 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία συνοδεύεται από σκληρούς όρους.

Παράλληλα, επισήμανε: «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα στηρίξει το σχέδιο της Ευρωζώνης για καθυστέρηση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μέχρι το 2018, όταν η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης».

Όπως μεταδίδει το enikonomia.gr,o πρόεδρος του Eurogroup ρωτήθηκε επίσης και για τις συνέπειες ενός Brexit στην οικονομία της Ευρωζώνης και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο σχέδιο για την επόμενη μέρα ενός πιθανού Brexit, αν και βρίσκονται υπό συζήτηση πολλές ιδέες. Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στη Βρετανία και την υπόλοιπη Ευρώπη» και συμπλήρωσε:

«Δεν νομίζω πως θα υπάρξει χάος και πανικός. Το σημαντικότερο μήνυμα που πρέπει να προκύψει τόσο σήμερα όσο και στην 24η Ιουνίου είναι πως πρέπει να κάνουμε την Ευρωζώνη αποτελεσματική, πως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη νομισματική ένωση –η οποία παρεμπιπτόντως δεν είναι απαραίτητα μια πλήρης πολιτική ένωση- ενισχύοντας αυτά που έχουμε ήδη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα