Θέματα του υπ. Υγείας στη σημερινή συνάντηση με τους Θεσμούς

ellada-europaiki-enosi-brukselles-ee-europi-brussels-groupΣυνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης – Θεσμών με σκοπό την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Στη συνάντηση της Τετάρτης βρίσκονται στο επίκεντρο θέματα του υπουργείου Υγείας.
Σημειώνεται ότι οι Θεσμοί θα μείνουν στη χώρα μας έως τις 24 Νοεμβρίου.

Το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών το επόμενο δεκαήμερο καταρτίσθηκε κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο,η οποία, σύμφωνα με πηγές ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, Ενέργειας Γ. Σταθάκης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, συζητήθηκε το πρόγραμμα και η ατζέντα των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκηςεξερχόμενος από τη σύσκεψη, συμφωνήθηκε ο τρόπος δουλειάς αλλά δεν εξετάστηκε η ουσία των επιμέρους θεμάτων. Ο ίδιος χαρακτήρισε πιεστικό αλλά ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι με λίγη καλή θέληση θα έχουμε συμφωνία, με στόχο το Euro Working Group της 28ης Νοεμβρίου.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (το λεγόμενο «υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων»), καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του διοικητικού συμβουλίου της, συζητήθηκε κατά την απογευματινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, στόχος, βάσει των συμφωνηθέντων, είναι τα θέματα αυτά να έχουν κλείσει έως το τέλος του έτους.

Ολοκληρώθηκε, στις 8 μ.μ., η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά και υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκφράστηκε ισχυρή αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό δίκαιο είναι πλήρως συμβατό με το ενωσιακό σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους θεσμούς για σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 διαμορφώνεται ως εξής:

15:30-16:30 Θέματα του υπουργείου Υγείας

17:00-19:00 Χρηματοπιστωτικά

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα