Η SoftBank χτίζει το μεγαλύτερο πάρκο ηλιακής ενέργειας του κόσμου στη Σ. Αραβία

Την πρόθεσή τους για την κατασκευή του μεγαλύτερου πάρκου ηλιακής ενέργειας στον κόσμο ανακοίνωσαν η Σαουδική Αραβία και ο ιαπωνικός επενδυτικός κολοσσός της τεχνολογίας Softbank ως απόρροια της επέκτασης της συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με το CNBC, το πρότζεκτ, που θα κατασκευαστεί στη Σαουδική Αραβία, εκτιμάται ότι θα κοστίσει 200 δισ. δολάρια μέχρι το 2030, που υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και τα 200 gigawatt που απαιτούνται.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν περίπου 70 gigawatt της όλης επιχείρησης που βρίσκονται υπό κατασκευή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με λίστα μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ του Οργανισμού Ηλιακής Ενέργειας.

Το όλο πρότζεκτ παραμένει σε αρχικά στάδια και δεν είναι εγγυημένο ότι θα ολοκληρωθεί. Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman, και ο CEO της Softbank, Masayoshi Son, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στο δημόσιο επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας και το fund της Softbank το οποίο δίνει το έναυσμα για την έναρξη της διαδικασίας ίδρυσης μιας νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο.

Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, ανέφερε πως «αυτού του είδους το πρότζεκτ δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς το κοινό όραμα που μοιραζόμαστε με τον διάδοχο πρίγκιπα» ενώ ο Mohammed Bin Salman τόνισε πως «είναι ένα τεράστιο βήμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι θαρραλέο, έχει ρίσκο και ελπίζουμε πως θα το πετύχουμε».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα