Η Ryanair αναγνωρίζει τα συνδικάτα για να αποτρέψει χριστουγεννιάτικη απεργία

Στην αναγνώριση των ενώσεων των πιλότων θα προχωρήσει η Ryanair, για πρώτη φορά στην 32χρονη ιστορία της, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει των πρώτη απεργία που γίνεται ποτέ στον αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με το Reuters, η άρνηση του εκτελεστικού διευθυντή, Michael O’ Leary να αναγνωρίσει τα συνδικάτα αποτελούσε βασικό στοιχείο της προσπάθειάς του να αναπτύξει ένα μοντέλο χαμηλού κόστους προκειμένου να μετατρέψει μια μικρή εταιρεία με εγχώριες πτήσεις, στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αερομεταφορέα.

«Το να αναγνωρίσουμε τα συνδικάτα των εργαζομένων θα αποτελέσει μια σημαντική αλλαγή για τη Ryanair αλλά έχουμε προβεί σε ριζοσπαστικές αλλαγές και στο παρελθόν», ανέφερε ο O’ Leary για να προσθέσει πως «ελπίζουμε και περιμένουμε ότι αυτές οι αλλαγές θα συμφωνηθούν με τους πιλότους μας στις αρχές του επόμενου έτους».

Σημειώνεται πως η κίνηση έρχεται έπειτα από τις απειλές των πιλότων πως θα προχωρήσουν σε απεργία λίγες μέρες πριν αρχίσει η εορταστική περίοδος.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε πως θα συζητήσει με τις εργατικές ενώσεις στην Ιρλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία ώστε να τους αναγνωρίσει, αρκεί να έχουν συστήσει επιτροπή αποτελούμενη μόνο από πιλότους της εταιρείας.

Οι πιλότοι και οι υπάλληλοι εδάφους της Ιταλίας θα ξεκινούσαν με μια τετράωρη στάση εργασίας αργότερα σήμερα, η οποία θα ακολουθούνταν από την 24ωρη απεργία των πιλότων της εταιρείας σε Ιρλανδία και Πορτογαλία στις 20 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα