Η Intel στρατολογεί… το Facebook στη μάχη κατά Nvidia

Η Intel ανακοίνωσε την Τρίτη πως συνεργάζεται με το Facebook και άλλες εταιρίες επάνω σε ένα τσιπ που έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς ο κολοσσός στον τομέα των ημιαγωγών στρέφεται σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά και στοχεύει σε άμεσο πλήγμα στην αντίπαλο Nvidia.

Η Intel τόνισε εχθές ότι το Facebook συνεισφέρει στο τεχνικό κομμάτι της ανάπτυξης του επερχόμενου τσιπ, το οποίο θα είναι μεταξύ των πρώτων μιας νέας γενιάς επεξεργαστών που σχεδιάζονται για να επιταχύνουν τη δημοφιλή τεχνική AI που είναι γνωστή ως «deep learning».

Το deep learning επιτρέπει στους υπολογιστές να αναγνωρίζουν αντικείμενα σε φωτογραφίες, λέξεις στον προφορικό λόγο και άλλα στοιχεία που διαφορετικά θα απαιτούσαν ανθρώπινη κρίση.

Το τσιπ ονομάζεται Nervana Neural Network Processor και συνιστά καρπό της περσυνής εξαγοράς της startup Nervana Systems από την Intel.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η εταιρία σκοπεύει να αρχίσει τις αποστολές της αρχικής version του τσιπ αργότερα φέτος, σε περιορισμένη βάση. Την επόμενη χρονιά θα καταστήσει το τσιπ ευρέως διαθέσιμο μέσω του Intel Nervana Cloud, μιας υπηρεσίας cloud, αλλά και μέσω μιας συσκευής που μπορούν να εγκαταστήσουν οι χρήστες στα δικά τους data centers.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα