Η Goldman Sachs βλέπει αντιστροφή του Βrexit

Tην ώρα που Γερμανία και Ε.Ε. ετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα no deal και άτακτη έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε και ενώ χθες η Τερέζα Μέι δεν έλαβε κάποια σημαντική παραχώρηση σχετικά με το θέμα των Ιρλανδικών συνόρων, η Goldman Sachs «βλέπει» ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για καθυστέρηση ή και ανατροπή του Brexit.

Η Goldman εκτιμά ότι οι σκληροί υποστηρικτές του Brexit ακόμα και μετά την πρόσφατη ψηφοφορία στην οποία η Τερέζα Μέι απέσπασε μόνο 200 ψήφους σε σύνολο 317, έχει πολύ μικρότερη δύναμη από ό,τι η επιρροή τους στους κόλπους των Τόρις αφήνει να διαφανεί.

«Η πρωθυπουργός αν χάσει την ψηφοφορία για το Brexit, θα αντανακλά τις προτιμήσεις ενός διακομματικού συνασπισμού βουλευτών, που θα επιζητά στενότερους δεσμούς με την κοινότητα, παρά εκείνες των σκληροπυρηνικών των Τόρις που ζητούν ταχύτερη έξοδο από την Ε.Ε.»

Η Goldman, όπως μεταδίδει το liberal.gr,  δεν είναι ο μόνος μεγάλος επενδυτικός οίκος που θεωρεί πιθανό αυτό το σενάριο. Στις αρχές Δεκεμβρίου, πριν ακόμη και από την πρόταση μομφής κατά της Μέι, η JPMorgan ανέβαζε τις πιθανότητες για αντιστροφή του Brexit στο 40% από 20%. Τόνιζε μάλιστα πως αυτό είναι πιο πιθανό να γίνει μέσω ενός δεύτερου δημοψηφίσματος παρά μέσω εκλογών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα