Η FAZ τα βάζει με τον Ερντογάν: Επικίνδυνη η οθωμανική του μεγαλομανία

Τα “πυρά” της Frankfurter Allgemeine Zeitung στρέφονται κατά του Τούρκου προέδρου,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιούτζελ.

Όπως αναφέρει ο σχολιαστής «η απομάκρυνσή του από στενούς εταίρους, όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ, δεν αποφέρουν κέρδη στην αυτοκρατορία του Ερντογάν».

«Στις κουρδικές περιοχές της Συρίας ενδέχεται η κατάσταση να οδηγηθεί σε άμεση σύγκρουση ανάμεσα σε Τούρκους και Αμερικανούς στρατιώτες, τους οποίους ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε με ‘οθωμανικό χαστούκι’. Η οθωμανική του μεγαλομανία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη»,εκτιμά και συμπληρώνει «ότι υπάρχουν και άλλοι Γερμανοί στις φυλακές για πολιτικούς λόγους μαζί με χιλιάδες Τούρκους και ότι η απελευθέρωση ενός δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη».

Στο αντίστοιχο σχόλιο της Süddeutsche Zeitung ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η απελευθέρωση Γιουτζέλ δεν αποτελεί θρίαμβο του τουρκικού κράτους δικαίου αλλά επιτυχία της διπλωματίας.

«Κυρίως ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ενεργοποιήθηκε για μια λύση…Όμως όλα καλά δεν είναι στην Τουρκία, αλλά τουλάχιστον η αποφυλάκιση του Γιουτζέλ θα μπορούσε να διαλύσει αποκλεισμούς για να κινηθεί η μια χώρα προς την άλλη. Είναι κι αυτός ένα λόγος γιορτής».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα